Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnąca ziołami karkówka uduszona z cebulą podana z marynowanymi, ostrymi papryczkami i pieczywem.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16877
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 325
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 849
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24074
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16877
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 325
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 849
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24074
Składniki
Plastry karkówki nacieramy przyprawą do mięs i smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Cebule kroimy w pół plastry, lekko solimy i rozkładamy na smażące się plastry karkówki. Dalsze smażenie jest pod przykryciem i na małym ogniu, dusimy do miękkości mięsa i cebuli.
Uduszone plastry karkówki i cebuli podajemy z marynowanymi, ostrymi papryczkami i chlebem. Smacznego!!!