Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gazpacho z chlebem"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Pomidory sparz, obierz ze skórki, po czym potnij w kosteczkę razem z obranym ogórkiem i papryką. Cebulę obierz z łupin i poszatkuj.
Odłóż po łyżeczce z każdego warzywa, a resztę zmiksuj w blenderze.
Chleb namocz w wodzie, a następnie dołóż do blendera razem z oliwą z oliwek, octem winnym i drobno posiekanymi ząbkami czosnku.
4. Całość jeszcze raz zmiksuj, dopraw solą z pieprzem i wstaw na godzinę do lodówki.
Gotowe gazpacho udekoruj odłożonymi warzywami i natką pietruszki.
Czas: 40 min. 1 porcja = 150 kcalŹródło: Kurier TV