Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gazpacho z chlebem"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 112
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 112
Składniki
Pomidory sparz, obierz ze skórki, po czym potnij w kosteczkę razem z obranym ogórkiem i papryką. Cebulę obierz z łupin i poszatkuj.
Odłóż po łyżeczce z każdego warzywa, a resztę zmiksuj w blenderze.
Chleb namocz w wodzie, a następnie dołóż do blendera razem z oliwą z oliwek, octem winnym i drobno posiekanymi ząbkami czosnku.
4. Całość jeszcze raz zmiksuj, dopraw solą z pieprzem i wstaw na godzinę do lodówki.
Gotowe gazpacho udekoruj odłożonymi warzywami i natką pietruszki.
Czas: 40 min. 1 porcja = 150 kcalŹródło: Kurier TV