Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki z dodatkiem pachnących ziół i pełoziarnistej mąki.
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 824
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 310
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 28157
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 824
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 310
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 28157
Składniki
Drożdze,cukier,łyżkę mąki i ciepłe mleko mieszam i odstawiam na 10 minut.
Masło rozpuszczam.Do rozczynu dodaję sól,2 rodzaję maki i masło.Wyrabiam ok.5 minut.Wsypuję zioła dalej wyrabiam.Odstawiam na ok.1 godzinę.
Kiedy ciasto podwoi swoją objętość wyrabiam bułeczki i ukladam na blachę.Przykrywam czystą ściereczką na 20 min.
Wkładam do piekarnika na 200 stopni i piekę ok.20 minut.3-4 minuty przed końcem pieczenia wyjmuję i na górę bułeczek rozkładam ser.Po upieczeniu zostawiam na chwilę w uchylonym piekarniku.