Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki z dodatkiem pachnących ziół i pełoziarnistej mąki.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4989
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13482
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5856
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7581
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4989
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13482
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5856
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7581
Składniki
Drożdze,cukier,łyżkę mąki i ciepłe mleko mieszam i odstawiam na 10 minut.
Masło rozpuszczam.Do rozczynu dodaję sól,2 rodzaję maki i masło.Wyrabiam ok.5 minut.Wsypuję zioła dalej wyrabiam.Odstawiam na ok.1 godzinę.
Kiedy ciasto podwoi swoją objętość wyrabiam bułeczki i ukladam na blachę.Przykrywam czystą ściereczką na 20 min.
Wkładam do piekarnika na 200 stopni i piekę ok.20 minut.3-4 minuty przed końcem pieczenia wyjmuję i na górę bułeczek rozkładam ser.Po upieczeniu zostawiam na chwilę w uchylonym piekarniku.