Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa przegryzka, idealna do kawy. Zawiera siemię lniane i otręby. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 245
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 996
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 245
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 996
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4070
Składniki
Mąkę siekamy z masłem, dodajemy resztę składników i wyrabiamy na jednolita masę. Ciasto wałkujemy na grubość około 3 mm, jeżeli mamy wałek karbowany w ostatnim etapie używamy go do uzyskania ciekawej tekstury. Tniemy nożykiem do pizzy lub zwykłym nożem na kawałki nie większe od zwykłych herbatników.
Pieczemy 13 - 15 minut w 180 stopniach.