Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa przegryzka, idealna do kawy. Zawiera siemię lniane i otręby. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 74
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 180
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 13
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 74
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 180
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 13
Składniki
Mąkę siekamy z masłem, dodajemy resztę składników i wyrabiamy na jednolita masę. Ciasto wałkujemy na grubość około 3 mm, jeżeli mamy wałek karbowany w ostatnim etapie używamy go do uzyskania ciekawej tekstury. Tniemy nożykiem do pizzy lub zwykłym nożem na kawałki nie większe od zwykłych herbatników.
Pieczemy 13 - 15 minut w 180 stopniach.