Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pastę z zielonych oliwek, kaparów, zielonej pietruszki, oleju rzepakowego i sera camembert przygotowujemy, do której prażony słonecznik dodajemy. Bagietkę z jednej strony olejem skrapiamy, na drugiej zaś pastę nakładamy. Pod przykrywą grillujemy, a na wierzch świeżą rukolę dodajemy. Smaczne, chrupiące jako przekąska podane lub do mięsa, kiełbasek, jako dodatek dodane. Można też je w piekarniku przygotować i smakiem się rozkoszować.
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 17
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 84
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 39
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 17
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 84
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 39
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Składniki
Pasta oliwkowa: za pomocą blendera miksujemy, oliwki z kaparami, nacią pietruszki, dolewamy oleju i ponownie miksujemy. Na koniec dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki ser camembert, miksujemy i doprawiamy pieprzem do smaku. Na suchej patelni prażymy słonecznik, delikatnie rozdrabniamy za pomocą blendera lub kroimy, dodajemy do przygotowanej pasty. Bagietkę kroimy na kromki, delikatnie smarujemy z jednej str. olejem, a na drugiej nakładamy przygotowaną pastę. Tak przygotowane kromeczki grillujemy pod pokrywą. Bagietki podajemy z świeżą rukolą.