Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pastę z zielonych oliwek, kaparów, zielonej pietruszki, oleju rzepakowego i sera camembert przygotowujemy, do której prażony słonecznik dodajemy. Bagietkę z jednej strony olejem skrapiamy, na drugiej zaś pastę nakładamy. Pod przykrywą grillujemy, a na wierzch świeżą rukolę dodajemy. Smaczne, chrupiące jako przekąska podane lub do mięsa, kiełbasek, jako dodatek dodane. Można też je w piekarniku przygotować i smakiem się rozkoszować.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 103
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 853
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2183
Królowa grilla :)
Odsłon: 1491
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 103
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 853
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2183
Królowa grilla :)
Odsłon: 1491
Składniki
Pasta oliwkowa: za pomocą blendera miksujemy, oliwki z kaparami, nacią pietruszki, dolewamy oleju i ponownie miksujemy. Na koniec dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki ser camembert, miksujemy i doprawiamy pieprzem do smaku. Na suchej patelni prażymy słonecznik, delikatnie rozdrabniamy za pomocą blendera lub kroimy, dodajemy do przygotowanej pasty. Bagietkę kroimy na kromki, delikatnie smarujemy z jednej str. olejem, a na drugiej nakładamy przygotowaną pastę. Tak przygotowane kromeczki grillujemy pod pokrywą. Bagietki podajemy z świeżą rukolą.