Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz wołowy w chlebku"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
<strong>Gulasz można posypać żółtym serem tartym.</strong>
Pokrojone w kostkę mięso podsmażamy na patelni na smalcu. Przekładamy do rondla, a na pozostałym tłuszczu podsmażamy pokrojoną cebulę. Dokładamy koncentrat pomidorowy i paprykę w proszku, sól, pieprz i kminek (ewentualnie suszony majeranek). Łączymy z mięsem.
Doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, po czym całość dusimy do miękkości mięsa. Paprykę i pieczarki siekamy, przesmażamy na rozgrzanym oleju. Łączymy z gulaszem.
Z małych chlebków lub większych bułek odkrawamy wierzchy i łyżką wydrążamy cały miąższ. Chleby napełniamy gulaszem. Podajemy od razu.
<strong>Czas przygotowania 120 minut. Cena jednej porcji około 6 zł</strong>
<strong>Wartość odżywcza jednej porcji 950 kcal Białko 19,1 g/ Tłuszcz 13 g/Węglowodany 68 g</strong>Źródło: Rewia