Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8503
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 341
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5168
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4915
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45233
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8503
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 341
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5168
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4915
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45233
Składniki
Jabłka obieramy , kroimy na ćwiartki , usuwamy nasiona i kroimy w cienkie plasterki. Skrapiamy sokiem z cytryny , mieszamy z cukrem. Odstawiamy co najmniej na 1 godz. Rodzynki zalewamy rumem. Po 20 min mieszamy z całymi orzechami laskowymi , przyprawą korzenną , kakao , proszek do pieczenia i mąką. Drewnianą łyżką łączymy masę z jabłkami . Przekładamy do dobrze natłuszczonej i posypanej mąką keksowej o pojemności ok. 1 litra. Pieczemy 1 godz. 20 min w temp. 190 stopni C. Po 50 min przykrywamy folią aluminiową. Studzimy 20 min w formie , wyjmujemy i studzimy 20 min całkowicie na kratce.