Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22050
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 82
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 365
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 93
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 149
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22050
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 82
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 365
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 93
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 149
Składniki
Jabłka obieramy , kroimy na ćwiartki , usuwamy nasiona i kroimy w cienkie plasterki. Skrapiamy sokiem z cytryny , mieszamy z cukrem. Odstawiamy co najmniej na 1 godz. Rodzynki zalewamy rumem. Po 20 min mieszamy z całymi orzechami laskowymi , przyprawą korzenną , kakao , proszek do pieczenia i mąką. Drewnianą łyżką łączymy masę z jabłkami . Przekładamy do dobrze natłuszczonej i posypanej mąką keksowej o pojemności ok. 1 litra. Pieczemy 1 godz. 20 min w temp. 190 stopni C. Po 50 min przykrywamy folią aluminiową. Studzimy 20 min w formie , wyjmujemy i studzimy 20 min całkowicie na kratce.