Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajko w chlebowych grzankach"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12863
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1460
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14133
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5865
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12863
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1460
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14133
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5865
Składniki
Z kromek chleba odetnij skórki. Miękisz chlebowy pokrój na małe kawałki. Pokrój także duże plasterki boczku.
Kokilki posmaruj tłuszczem (możesz także posypać je bułką tartą). Wyłóż je kawałkami chleba.
Do każdej włóż porcję pokrojonego boczku. Wbij jajko, oprósz solą oraz pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 175°°C. Zapiekaj ok. 25-30 minut.
Podaj z sałatką, np. z pomidorów. Przed podaniem możesz każdą porcję posypać posiekanym szczypiorkiem.
Danie będzie jeszcze bardziej sycące, gdy na wierzch położysz plasterek sera żółtego i zapieczesz.
Przepis przysłała Malwina Mierzwa z Huty .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie