Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajko w chlebowych grzankach"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9892
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2527
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1665
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 615
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3786
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9892
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2527
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1665
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 615
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3786
Składniki
Z kromek chleba odetnij skórki. Miękisz chlebowy pokrój na małe kawałki. Pokrój także duże plasterki boczku.
Kokilki posmaruj tłuszczem (możesz także posypać je bułką tartą). Wyłóż je kawałkami chleba.
Do każdej włóż porcję pokrojonego boczku. Wbij jajko, oprósz solą oraz pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 175°°C. Zapiekaj ok. 25-30 minut.
Podaj z sałatką, np. z pomidorów. Przed podaniem możesz każdą porcję posypać posiekanym szczypiorkiem.
Danie będzie jeszcze bardziej sycące, gdy na wierzch położysz plasterek sera żółtego i zapieczesz.
Przepis przysłała Malwina Mierzwa z Huty .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie