Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajko w chlebowych grzankach"
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 85
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2837
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 85
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2837
Składniki
Z kromek chleba odetnij skórki. Miękisz chlebowy pokrój na małe kawałki. Pokrój także duże plasterki boczku.
Kokilki posmaruj tłuszczem (możesz także posypać je bułką tartą). Wyłóż je kawałkami chleba.
Do każdej włóż porcję pokrojonego boczku. Wbij jajko, oprósz solą oraz pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 175°°C. Zapiekaj ok. 25-30 minut.
Podaj z sałatką, np. z pomidorów. Przed podaniem możesz każdą porcję posypać posiekanym szczypiorkiem.
Danie będzie jeszcze bardziej sycące, gdy na wierzch położysz plasterek sera żółtego i zapieczesz.
Przepis przysłała Malwina Mierzwa z Huty .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie