Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne puszyste bułeczki z czekoladą, najlepiej smakują z zimnym mlekiem ;) Przepis na ok. 8 bułeczek
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 222
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 134
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27984
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 222
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 134
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27984
Składniki
Drożdże rozkrusz w garnuszku, dodaj łyżeczkę cukru, rozetrzyj i zostaw na kilka minut aż drożdże staną się płynne. Mąkę wsyp do miski, wlej drożdże. Dodaj jogurt naturalny, miód, mleko, olej, sól i zagnieć na jednolite i elastyczne ciasto. Zagniatamy do czasu aż ciasto samodzielnie zacznie odchodzić od ręki. Wyrobione ciasto odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto podziel na 8 równych części. Rozpłaszcz je delikatnie i nałóż nutellę. Następnie sklej je bułeczkę. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw na 30-40 minut do ponownego wyrośnięcia. Posmaruj bułeczki rozmąconym jajkiem lub po prostu posmaruj zwykłą wodą. Piecz w nagrzanym piekarniku do 180'C, góra/dół, przez 14-15 minut na złoty kolor.