Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapuśniak w bochnie chleba"
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 239
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 239
Składniki
Umyj żeberka, po czym przełóż je do garnka i zalej 1,2-1,5 l wody. Zagotuj, a następnie zmniejsz ogień i duś przez około 1-1,5 godziny.
W międzyczasie obierz ziemniaki, a następnie pokrój je na mniejsze kawałki. Obierz cebulę i posiekaj ją w piórka.
Wyjmij żeberka z wywaru i odłóż, by wystygły. Gdy nieco ostygną, oddziel mięso od kości i pokrój je na mniejsze kawałki. Rozpuść masło w drugim garnku i zeszklij na nim cebulę. Następnie dodaj pokrojoną kiszoną kapustę i ziemniaki, po czym zalej wszystko wywarem z żeberek.
Dopraw solą, pieprzem, dodaj liście laurowe, ziele angielskie oraz kminek. Doprowadź zupę do wrzenia i gotuj na średnim ogniu przez ok. 25 minut.
Na koniec dodaj do zupy pokrojone mięso z żeberek. Kapuśniak podawaj w wydrążonych bochenkach chleba.Źródło: Świat kobiety