Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-09-2023
Wymyśliłam ten przepis spontanicznie. Nie sądziłam, że wyjdzie, aż tak dobry. Nie jest w środku mokry jak pasztet, pięknie rośnie i nie trzeba niczego ubijać, blendować, miksować. Wystarczy wymieszać łyżką :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11877
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16165
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5132
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11877
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16165
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5132
Składniki
Wszystkie składniki wrzuć do miski i wymieszaj łyżką. Masa powinna być raczej gęsta. Dobrze jest poczekać trochę aż babka jajowata "popracuje". Zrób ten chlebek i dopiero jak skończysz mieszać, włącz piekarnik. Daj mu postać z 10 minut. W piekarniku mój był 45 min. w temperaturze 180 stopni, ale każdy piekarnik jest inny, więc włóż patyczek i sprawdź, czy jest już upieczony.
A tutaj mój chlebek z keto serkiem topionym z kurkumą. Możesz sobie zrobić sam taki serek. Zajrzyj do mojego poprzedniego przepisu. SMACZNEGO! :)