Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Korzenny chlebek bananowy. Bez jajek, nabiału i glutenu !
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1011
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2362
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1332
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1011
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2362
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1332
Składniki
Siemię lniane zalewamy 2,5 łyżki ciepłej wody - zostawiamy do napęcznienia.
W dużej misce mieszamy mąki, proszek do pieczenia, przyprawy i sól.
W drugiej mieszamy namoczone siemię lniane, rozgniecionego banana, jogurt i ewentualnie miód (jeśli banan jest mało słodki).
Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Do masy dodajemy bakalie i orzechy – delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy ok. 45 min w 180 st. C (czas zależy od mocy piekarnika, po 30 min. Warto sprawdzić za pomocą patyczka czy chlebek się już upiekł)