Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Korzenny chlebek bananowy. Bez jajek, nabiału i glutenu !
Przygotowanie Pinsy zajmuje niewiele czasu a smakuje wybornie. Biały serowy s...
Odsłon: 995
Przepis dnia
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 346
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65161
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1148
Przygotowanie Pinsy zajmuje niewiele czasu a smakuje wybornie. Biały serowy s...
Odsłon: 995
Przepis dnia
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 346
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65161
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1148
Składniki
Siemię lniane zalewamy 2,5 łyżki ciepłej wody - zostawiamy do napęcznienia.
W dużej misce mieszamy mąki, proszek do pieczenia, przyprawy i sól.
W drugiej mieszamy namoczone siemię lniane, rozgniecionego banana, jogurt i ewentualnie miód (jeśli banan jest mało słodki).
Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Do masy dodajemy bakalie i orzechy – delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy ok. 45 min w 180 st. C (czas zależy od mocy piekarnika, po 30 min. Warto sprawdzić za pomocą patyczka czy chlebek się już upiekł)