Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Korzenny chlebek bananowy. Bez jajek, nabiału i glutenu !
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 635
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8707
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3113
Polecam.
Odsłon: 1913
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 635
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8707
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3113
Polecam.
Odsłon: 1913
Składniki
Siemię lniane zalewamy 2,5 łyżki ciepłej wody - zostawiamy do napęcznienia.
W dużej misce mieszamy mąki, proszek do pieczenia, przyprawy i sól.
W drugiej mieszamy namoczone siemię lniane, rozgniecionego banana, jogurt i ewentualnie miód (jeśli banan jest mało słodki).
Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Do masy dodajemy bakalie i orzechy – delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy ok. 45 min w 180 st. C (czas zależy od mocy piekarnika, po 30 min. Warto sprawdzić za pomocą patyczka czy chlebek się już upiekł)