Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kruchutkie rogaliki pełne nadzienia
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4588
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 861
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8294
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13132
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 456
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 142
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4588
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 861
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8294
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13132
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 456
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 142
Składniki
Sypkie składniki wymieszaj w misce Dodaj miękkie masło i rozetrzyj do uzyskania kruszonki Dodaj żółtko i śmietanę, wyrób gładkie i jednolite ciasto Podziel ciasto na pięć równych części, spłaszcz formując z każdej okrągły placek, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 60 min Stolnicę lub blat posyp obficie mąką, każdy schłodzony kawałek ciasta rozwałkuj na koło o średnicy ok. 20 cm
Podziel koło na osiem trójkątów U podstawy każdego trójkąta nałóż małą łyżeczkę nadzienia Przykryj nadzienie ciastem i sklej brzegi wokół niego (zobacz film) Zwiń rogalik zawijając rożki do środka Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Posmaruj roztrzepanym białkiem i posyp grubym cukrem kryształem Piecz w 180°C przez ok. 12 min