Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kruchutkie rogaliki pełne nadzienia
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1454
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8245
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 178
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4279
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1454
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8245
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 178
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4279
Składniki
Sypkie składniki wymieszaj w misce Dodaj miękkie masło i rozetrzyj do uzyskania kruszonki Dodaj żółtko i śmietanę, wyrób gładkie i jednolite ciasto Podziel ciasto na pięć równych części, spłaszcz formując z każdej okrągły placek, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 60 min Stolnicę lub blat posyp obficie mąką, każdy schłodzony kawałek ciasta rozwałkuj na koło o średnicy ok. 20 cm
Podziel koło na osiem trójkątów U podstawy każdego trójkąta nałóż małą łyżeczkę nadzienia Przykryj nadzienie ciastem i sklej brzegi wokół niego (zobacz film) Zwiń rogalik zawijając rożki do środka Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Posmaruj roztrzepanym białkiem i posyp grubym cukrem kryształem Piecz w 180°C przez ok. 12 min