Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kwas chlebowy"
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 54
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 67
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 79
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 38
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 54
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 67
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 79
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 38
Składniki
Chleb pokrój w kromki. Piecz w piekarniku, aż zbrązowieją. Połam na kawałki, zalej wrzątkiem w emaliowanym naczyniu. Przykryj, przestudź.
Płyn przecedź przez gazę, dodaj drożdże i cukier. Znowu przy- kryj, odstaw na 12 godzin. Wlej do butelek, wsyp po 2–3 rodzynki. Butelki zamknij.Źródło: Życie na gorąco