Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kwas chlebowy"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 154
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1099
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 154
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1099
Składniki
Chleb pokrój w kromki. Piecz w piekarniku, aż zbrązowieją. Połam na kawałki, zalej wrzątkiem w emaliowanym naczyniu. Przykryj, przestudź.
Płyn przecedź przez gazę, dodaj drożdże i cukier. Znowu przy- kryj, odstaw na 12 godzin. Wlej do butelek, wsyp po 2–3 rodzynki. Butelki zamknij.Źródło: Życie na gorąco