Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodki, sycący, przepełniony bakaliami - na podstawie przepisu z KUKBUK
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 3273
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 183
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5382
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 5011
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 3273
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 183
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5382
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 5011
Składniki
Jaja ubijam na gładką i puszystą masę. Pozostawiam włączony mikser i dodaję powoli roztopione masło i po łyżce serka homogenizowanego. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia i sodą. Dosypuję łyżka po łyżce i miksuję do połączenia składników. Dodaję kokos, wiórki, dość drobno posiekaną czekoladę i morele oraz orzechy laskowe i połowę migdałów i orzechów włoskich /również posiekanych/. Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
Ciasto przekładam do silikonowych foremek. Wyrównuję i posypuję pozostałymi posiekanymi orzechami włoskimi i migdałami /następnym razem posypię delikatnie cukrem brązowym/. Piekę około 40 minut /do suchego patyczka/.