Przepis zaczerpnięty z kuchni kanadyjskiej
Mięsny chlebek
Składniki
- Masa mięsna :700 g łopatki wołowej
- 2/3 szklanki bułki tartej
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 1/2 szklanki drobno pokrojonej cebuli
- 1 łyżeczka soli
- 1/4 łyżeczki majeranku
- Pasta: 3 łyżeczki brązowego cukru
- 1/4 szklanki ketchupu
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczki gorczycy
Składniki
- Masa mięsna :700 g łopatki wołowej
- 2/3 szklanki bułki tartej
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 1/2 szklanki drobno pokrojonej cebuli
- 1 łyżeczka soli
- 1/4 łyżeczki majeranku
- Pasta: 3 łyżeczki brązowego cukru
- 1/4 szklanki ketchupu
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczki gorczycy
REKLAMA

Etapy przygotowania
1
Bułkę tartą zalałem mlekiem i odstawiłem na 20 minut. Dodałem pozostałe składniki masy i dokładnie wymieszałem. Przełożyłem do natłuszczonej foremki do zapiekania. Wymieszałem wszystkie składniki pasty, posmarowałem wierzch chlebka. Piekłem około 45 minut w temperaturze 175 stopni C.
Zapraszam na mojego bloga!
Przepis w Waszym wykonaniu (6)
Dodaj przepisy i zarabiaj
REKLAMA

REKLAMA

Komentarze do przepisu (4)

REKLAMA

Pieczywo

Mięsny chlebek
Obserwator
> 60 min
3-4 osoby
Składniki
- Masa mięsna :700 g łopatki wołowej
- 2/3 szklanki bułki tartej
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 1/2 szklanki drobno pokrojonej cebuli
- 1 łyżeczka soli
- 1/4 łyżeczki majeranku
- Pasta: 3 łyżeczki brązowego cukru
- 1/4 szklanki ketchupu
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczki gorczycy
Sposób przygotowania:
1
Bułkę tartą zalałem mlekiem i odstawiłem na 20 minut. Dodałem pozostałe składniki masy i dokładnie wymieszałem. Przełożyłem do natłuszczonej foremki do zapiekania. Wymieszałem wszystkie składniki pasty, posmarowałem wierzch chlebka. Piekłem około 45 minut w temperaturze 175 stopni C.
konkretny chlebek :)
Dokładnie, pieczeń. Ale nazwa mnie spodobała. Pozdrawiam.
świetny ten chlebek! :)
Pyszne jedzonko :)