Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
są baaardzo kruchutkie , mięciutkie , rozpływaja się w ustach ,
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19266
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1039
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 693
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19266
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1039
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 693
Składniki
Mąkę wyrabiamy z margaryną , jajka utrzec z 4 łyżkami cukru pudru i dodac do ciasta
w lekko podgrzanym mleku rozpuścic drożdze i 2 łyzki cukru kryształu, dodajemy do ciasta, nastepnie cukier waniliowy, wyrabiamy ciasto az bedzie odstawac od ręki
wstawoc na ok, 2 godziny do lodówki
po 2 godz, wyciągnac z lodówki uformowac kulki wielkości pomarańczy , rozwałkowac cienko ciasto na kształt koła , podzielic go na 8 trójkatów , nałozy na każdy marmolade i zawinąc . Układac na blaszce wysmarowanej tłuszczem
Piec w nagrzanym na180 stopni piekarniku przez ok, 25 min
Po upieczeniu polac lukrem lub posypac pudrem
SMACZNEGO z tej porcji wychodzi ok, 100 małych rogalików