Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykonanie bagietej jest bardzo proste a efekt niespodziewany.
Kruche bagietki zapiekane serem zółtym, z szynką, pieczarkami, pomidorem, ude...
Odsłon: 3992
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 600
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 828
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 199
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 600
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 828
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 199
Składniki
5 szklanek mąki wymieszać z drożdżami,cukrem,solą i wodą.
Wszystko wymieszać .Podczas wyrabiania dodawać pozostałą mąkę.Wyrabiać do momentuaż ciasto będzie elastyczne i gładkie.
Wyrobione ciasto odstawić na około 1,5 godziny.
Po tym czasie ciasto podzielić na cztery części.Z każdej części uformować wałeczek.Posmarować go białkiem.
Piec około 30 minut w temperaturze około 200*C.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
drożdżowy ślimak z migdałami
Pieczywo
Szybki chlebek bez glutenu według Ewy Wachowicz
Pieczywo
Bułeczki z cynamonem, rodzynkami i daktylami
Pieczywo
Bułki pszenne z mąką ziemniaczaną
drożdżowy ślimak z migdałami
Słodki, drożdżowy ślimak z migdałami. Pyszny solo do popołudniowej herbaty al...
Odsłon: 238
Szybki chlebek bez glutenu według Ewy Wachowicz
Co powiecie na pyszny, ale jednocześnie bezglutenowy chleb? Przepis Ewy Wacho...
Odsłon: 4871