Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykonanie bagietej jest bardzo proste a efekt niespodziewany.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3752
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 698
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3752
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 698
Składniki
5 szklanek mąki wymieszać z drożdżami,cukrem,solą i wodą.
Wszystko wymieszać .Podczas wyrabiania dodawać pozostałą mąkę.Wyrabiać do momentuaż ciasto będzie elastyczne i gładkie.
Wyrobione ciasto odstawić na około 1,5 godziny.
Po tym czasie ciasto podzielić na cztery części.Z każdej części uformować wałeczek.Posmarować go białkiem.
Piec około 30 minut w temperaturze około 200*C.