Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykonanie bagietej jest bardzo proste a efekt niespodziewany.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1898
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3856
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3627
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 435
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1898
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3856
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3627
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 435
Składniki
5 szklanek mąki wymieszać z drożdżami,cukrem,solą i wodą.
Wszystko wymieszać .Podczas wyrabiania dodawać pozostałą mąkę.Wyrabiać do momentuaż ciasto będzie elastyczne i gładkie.
Wyrobione ciasto odstawić na około 1,5 godziny.
Po tym czasie ciasto podzielić na cztery części.Z każdej części uformować wałeczek.Posmarować go białkiem.
Piec około 30 minut w temperaturze około 200*C.