Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najprostszy na świecie chlebek bananowy to przepis dla tych, którzy mieli ochotę, ale nie mieli odwagi go zrobić do tej pory. Chlebek z tego przepisu zawsze wychodzi i nie ma w nim nic skomplikowanego. Najprostszy sposób na pyszne ciasto. Do zrobienia ciasta nie potrzeba miksera.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 75
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1340
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 283
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 61
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 75
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1340
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 283
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 61
Składniki
Banany obrać, pokroić na mniejsze kawałki i w dużej misce rozgnieść je za pomocą widelca. Do bananów dodać jajka, sol i wymieszać dobrze z cukrem. Następnie dodać rozpuszczone masło i ponownie delikatnie wymieszać łyżką. Na koniec przesiać mąkę z sodą oczyszczoną. Ciasto delikatnie wymieszać do połączenia składników.
Gotową masę przelać do formy, moja o wymiarach 12 x 31 cm. Może być standardowa keksówka. Na wierzchu ciasta ułożyć polówki banana. Ciasto piec w nagrzanym piekarniku, funkcja góra – dół, w 180 st.C. przez 50 – 60 minut. Upieczone ciasto wystudzić w formie przez 15 minut. Smacznego!