Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najprostszy na świecie chlebek bananowy to przepis dla tych, którzy mieli ochotę, ale nie mieli odwagi go zrobić do tej pory. Chlebek z tego przepisu zawsze wychodzi i nie ma w nim nic skomplikowanego. Najprostszy sposób na pyszne ciasto. Do zrobienia ciasta nie potrzeba miksera.
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 226
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 740
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 915
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 226
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 740
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 915
Składniki
Banany obrać, pokroić na mniejsze kawałki i w dużej misce rozgnieść je za pomocą widelca. Do bananów dodać jajka, sol i wymieszać dobrze z cukrem. Następnie dodać rozpuszczone masło i ponownie delikatnie wymieszać łyżką. Na koniec przesiać mąkę z sodą oczyszczoną. Ciasto delikatnie wymieszać do połączenia składników.
Gotową masę przelać do formy, moja o wymiarach 12 x 31 cm. Może być standardowa keksówka. Na wierzchu ciasta ułożyć polówki banana. Ciasto piec w nagrzanym piekarniku, funkcja góra – dół, w 180 st.C. przez 50 – 60 minut. Upieczone ciasto wystudzić w formie przez 15 minut. Smacznego!