Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy ma swoją recepturę na naleśniki, ale polecam wypróbowanie tego przepisu, bo naleśniki są obłędne. Są cieniusieńkie, sprężyste, mają piękny kolor i najważniejsze, są bardzo smaczne. Te są z twarożkiem i słodkimi wiśniami, ale można podać z innymi dodatkami.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1032
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4667
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1328
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1032
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4667
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1328
Składniki
Masło rozpuścić na patelni do smażenia naleśników. Do salaterki przesiać mąkę. Dodać mleko i wymieszać. Dodać jajka, cukier, sól i wymieszać bardzo dokładnie. Teraz dodawać stopniowo wodę i mieszać. Na koniec dodać roztopione masło i jeszcze raz wymieszać. Smażyć na patelni cienkie naleśniki. Ciasto jest rzadkie, ładnie się rozprowadza po patelni. Usmażone naleśniki smarować twarożkiem wymieszanym ze śmietanką. Składać w koperty. Polać słodkim syropem i obłożyć wiśniami. Smacznego.