Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy wie, że domowe pieczywo jest najlepsze :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1502
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1237
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1346
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1069
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1502
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1237
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1346
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1069
Składniki
Z mleka, drożdży, cukru i dwóch łyżek mąki zrobić zaczyn. Odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Wyrośnięty zaczyn wlać do mąki, wymieszać łyżką, a następnie rękoma wyrobić ciasto. Podczas ugniatania porcjami wlewać olej. Ciasto zrobi się sprężyste, zagniatamy jeszcze ok 10 minut. Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 50 minut nakrywamy ściereczką. Po tym czasie ciasto ponownie krótko zagniatamy i formujemy z niego osiem bułeczek. Pieczemy 25 minut w 160 * opcja dół.