Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy wie, że domowe pieczywo jest najlepsze :)
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 29
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1537
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 222
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 29
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1537
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 222
Składniki
Z mleka, drożdży, cukru i dwóch łyżek mąki zrobić zaczyn. Odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Wyrośnięty zaczyn wlać do mąki, wymieszać łyżką, a następnie rękoma wyrobić ciasto. Podczas ugniatania porcjami wlewać olej. Ciasto zrobi się sprężyste, zagniatamy jeszcze ok 10 minut. Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 50 minut nakrywamy ściereczką. Po tym czasie ciasto ponownie krótko zagniatamy i formujemy z niego osiem bułeczek. Pieczemy 25 minut w 160 * opcja dół.