Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluchy z ziołami i oliwkami, które można jeść jako przystawka z sosem, jako dodatek do dania głównego lub przekąska bez dodatków.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 107
Dziś do pracy.
Odsłon: 125
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 148
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15399
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 316
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 107
Dziś do pracy.
Odsłon: 125
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 148
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15399
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 316
Składniki
Z 500g mąki wychodzi ok 15 sztuk paluchów
Wyrób rozczyn na mleku dodając 3 łyżki mąki, sól. Odstaw na 30 min w ciepłe miejsce. Dodaj mąkę, ciepłe mleko, roztopione masło, jajka, przyprawy. Składniki nie mogą być zbyt gorące z uwagi na dodane jajka. Wymieszaj mikserem. Odstaw w ciepłe miejsce aż wyrośnie.
Po godzinie ciasto wyłóż na stolnicy i zrób regularną kulę, z której odkrawaj kawałki i wyrabiaj wałki długości ok 15 cm. Nałóż pokrojone w plasterki oliwki.
Piecz 30-45 min w 180° C