Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluchy z ziołami i oliwkami, które można jeść jako przystawka z sosem, jako dodatek do dania głównego lub przekąska bez dodatków.
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 304
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 59
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 51
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 304
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 59
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 51
Składniki
Z 500g mąki wychodzi ok 15 sztuk paluchów
Wyrób rozczyn na mleku dodając 3 łyżki mąki, sól. Odstaw na 30 min w ciepłe miejsce. Dodaj mąkę, ciepłe mleko, roztopione masło, jajka, przyprawy. Składniki nie mogą być zbyt gorące z uwagi na dodane jajka. Wymieszaj mikserem. Odstaw w ciepłe miejsce aż wyrośnie.
Po godzinie ciasto wyłóż na stolnicy i zrób regularną kulę, z której odkrawaj kawałki i wyrabiaj wałki długości ok 15 cm. Nałóż pokrojone w plasterki oliwki.
Piecz 30-45 min w 180° C