Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluchy z ziołami i oliwkami, które można jeść jako przystawka z sosem, jako dodatek do dania głównego lub przekąska bez dodatków.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23044
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1009
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23044
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1009
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Z 500g mąki wychodzi ok 15 sztuk paluchów
Wyrób rozczyn na mleku dodając 3 łyżki mąki, sól. Odstaw na 30 min w ciepłe miejsce. Dodaj mąkę, ciepłe mleko, roztopione masło, jajka, przyprawy. Składniki nie mogą być zbyt gorące z uwagi na dodane jajka. Wymieszaj mikserem. Odstaw w ciepłe miejsce aż wyrośnie.
Po godzinie ciasto wyłóż na stolnicy i zrób regularną kulę, z której odkrawaj kawałki i wyrabiaj wałki długości ok 15 cm. Nałóż pokrojone w plasterki oliwki.
Piecz 30-45 min w 180° C