Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły się Wam kanapki z serem i szynką? Pasta serowa z gorgonzoli i mascarpone to smaczna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych okładów kanapkowych. Doskonała nie tylko jako dodatek do śniadania lub kolacji. Podpieczone na suchej patelni kromki z bagietki, do tego serowa pasta, świeże zioła i sezonowe owoce - no idealne na imprezę :) Dla miłośników sera pleśniowego będzie to nie lada gratka :) Radocha dla podniebienia dla każdego, kto spróbuje. Pasta o niezwykłej konsystencji, zniewalającym smaku i intensywnym aromacie. Spróbujecie? :) Pozdrawiam ślicznie :) Kasia Zainspirujcie się!
 
         
         
         
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16833
 
            Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 97
 
            Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 314
 
            Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 835
 
            Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23747
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16833
 
            Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 97
 
            Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 314
 
            Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 835
 
            Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23747
 
         
         
                Składniki
Starty ser pleśniowy ucieramy z masłem, następnie z jajkami, serkiem mascarpone, musztardą i śmietaną. Na koniec dodajemy posiekane kapary i dokładnie mieszamy. Możemy doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Pastą smarujemy podpieczone na suchej patelni kromki z bagietki, dekorujemy świeżymi ziołami i ewentualnie sezonowymi owocami. Można skropić po wierzchu dobrą oliwą. Smacznego :)