Smaczna pasta z makreli wędzonej i jajek, świetnie nadająca się do zrobienia smacznych kanapek.
Pasta z makreli wędzonej i jajek na chleb.
Składniki
- makrela wędzona 1 szt.
- jajka kurze 2 szt.
- Szczypiorek
- musztarda 1 łyżeczka
- Sól morska
- Pieprz ziołowy
Składniki
- makrela wędzona 1 szt.
- jajka kurze 2 szt.
- Szczypiorek
- musztarda 1 łyżeczka
- Sól morska
- Pieprz ziołowy

Etapy przygotowania
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, kroimy w drobną kostkę. Z makreli wybieramy mięsko i rozgniatamy widelcem. Szczypior kroimy na drobno.

Wszystkie składniki łączymy, przyprawiamy do smaku i dobrze zagniatamy widelcem do wytworzenia się pasty.

Pastą smarujemy pieczywo, a najlepiej swojskiego wypieku :) Smacznego!!!

Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)



Składniki
- makrela wędzona 1 szt.
- jajka kurze 2 szt.
- Szczypiorek
- musztarda 1 łyżeczka
- Sól morska
- Pieprz ziołowy
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, kroimy w drobną kostkę. Z makreli wybieramy mięsko i rozgniatamy widelcem. Szczypior kroimy na drobno.
Wszystkie składniki łączymy, przyprawiamy do smaku i dobrze zagniatamy widelcem do wytworzenia się pasty.
Pastą smarujemy pieczywo, a najlepiej swojskiego wypieku :) Smacznego!!!