Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją świeżość utrzymuje przez kilka dni, jest mięciutki w środku, o chrupiącej skórce. Polecam
foremki, miska, ścierka, szklanka, łyżka,
Niby nic, a jednak trzeba umieć zrobić dobre naleśniki. Przesyłam Wam mój, sp...
Odsłon: 323
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 264
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 781
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 86
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 1694
Niby nic, a jednak trzeba umieć zrobić dobre naleśniki. Przesyłam Wam mój, sp...
Odsłon: 323
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 264
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 781
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 86
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 1694
Składniki
Do większej miski pokruszyć drożdże, posypać cukrem i rozmieszać. Dołożyć płatki owsiane, wlać letnią wodę i zamieszać. Miskę zakryć ścierką i odstawić na 30 minut. aby drożdże zaczęły pracować. Dodać mąkę, sól oraz kminek i siemię lniane. Całość dokładnie wymieszać, przełożyć do dwóch średniej wielkości foremek. Zmoczonymi w wodzie dłońmi wyrównać powierzchnię chlebków. Ponownie zakryć ścierką na 30 minut, po tym czasie włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec 1 godzinę. Po upieczeniu chlebki zsunąć na kratkę do wystudzenia i odparowania. Smacznego
Chlebek po upieczeniu. Smacznego