Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak własnoręcznie upieczone bułeczki! Na pewno zachwycą wszystkich domowników :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1153
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 188
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2221
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4270
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1153
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 188
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2221
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4270
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać miód. Następnie dodać ciepłe mleko i kilka łyżek mąki, wymieszać i odstawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i odstawić w nasłonecznione miejsce do momentu, aż podwoi swoja objętość.
Gotowe ciasto podzielić na równe części (u mnie 12 szt). Uformować bułeczki, przenieść na blachę, pozostawić do napuszenia. potem posmarować mlekiem i posypać ziarnami.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20 min. Smacznego!