Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak własnoręcznie upieczone bułeczki! Na pewno zachwycą wszystkich domowników :)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6375
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6375
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać miód. Następnie dodać ciepłe mleko i kilka łyżek mąki, wymieszać i odstawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i odstawić w nasłonecznione miejsce do momentu, aż podwoi swoja objętość.
Gotowe ciasto podzielić na równe części (u mnie 12 szt). Uformować bułeczki, przenieść na blachę, pozostawić do napuszenia. potem posmarować mlekiem i posypać ziarnami.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20 min. Smacznego!