Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pudding chlebowy Ewy Chodakowskiej"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 104
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 21
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 104
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 21
Składniki
Rodzynki zalewamy rumem i odstawiamy. Pieczywo smarujemy masłem z jednej strony i układamy w formie. Dodajemy część odcedzonych rodzynek. Posypujemy cynamonem i startą skórką pomarańczową. Przekładamy w foremce kolejną warstwę i kolejną.
Mleko mieszamy z jajkami, cukrem i miąższem z wanilii. Górną warstwę posypujemy jak do tej pory. Całość zalewamy masą z jajkami i cukrem.
Wkładamy na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C. Podajemy z lodami.Źródło: Tele Tydzień