Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pudding chlebowy Ewy Chodakowskiej"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27383
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27383
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Rodzynki zalewamy rumem i odstawiamy. Pieczywo smarujemy masłem z jednej strony i układamy w formie. Dodajemy część odcedzonych rodzynek. Posypujemy cynamonem i startą skórką pomarańczową. Przekładamy w foremce kolejną warstwę i kolejną.
Mleko mieszamy z jajkami, cukrem i miąższem z wanilii. Górną warstwę posypujemy jak do tej pory. Całość zalewamy masą z jajkami i cukrem.
Wkładamy na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C. Podajemy z lodami.Źródło: Tele Tydzień