Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpeciki z dodatkiem pietruszki w sosie pomidorowym zapiekane z żółtym serem. Mięciutkie, aromatyczne, świetne z ziemniaczkami lub ryżem. Zamiast bułki tartej zmieliłam razem z mięsem płatki owsiane, doskonale zagęściły pulpeciki. Całość posypana czymś zielonym ;)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 505
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 505
Składniki
Mięso umyć i drobno zmielić. W trakcie mielenia wsypać płatki owsiane (przepuścić przez maszynkę razem z częścią mięsa). Pietruszkę umyć, pokroić i również zmielić. Doprawić solą, pieprzem,papryką i szczyptą lubczyku.
Uformować z mięsa niewielkie kuleczki, obsmażyć z obu stron.
Na patelni podsmażyć na złoto pokrojoną w drobną kostkę cebulę i czosnek. Doprawić do smaku. Wlać butelkę passaty pomidorowej i wymieszać. W naczyniu żaroodpornym ułożyć pulpeciki. Zalać powstałym sosem, posypać startym serem. Zapiekać około 25 minut w temp. ok. 170st.
Podawać z ryżem/ziemniaczkami posypane obficie koperkiem lub inną ulubioną zieleniną.