Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpeciki z dodatkiem pietruszki w sosie pomidorowym zapiekane z żółtym serem. Mięciutkie, aromatyczne, świetne z ziemniaczkami lub ryżem. Zamiast bułki tartej zmieliłam razem z mięsem płatki owsiane, doskonale zagęściły pulpeciki. Całość posypana czymś zielonym ;)
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 726
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 701
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 402
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3543
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 726
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 701
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 402
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3543
Składniki
Mięso umyć i drobno zmielić. W trakcie mielenia wsypać płatki owsiane (przepuścić przez maszynkę razem z częścią mięsa). Pietruszkę umyć, pokroić i również zmielić. Doprawić solą, pieprzem,papryką i szczyptą lubczyku.
Uformować z mięsa niewielkie kuleczki, obsmażyć z obu stron.
Na patelni podsmażyć na złoto pokrojoną w drobną kostkę cebulę i czosnek. Doprawić do smaku. Wlać butelkę passaty pomidorowej i wymieszać. W naczyniu żaroodpornym ułożyć pulpeciki. Zalać powstałym sosem, posypać startym serem. Zapiekać około 25 minut w temp. ok. 170st.
Podawać z ryżem/ziemniaczkami posypane obficie koperkiem lub inną ulubioną zieleniną.