Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jak własnoręcznie upieczony chleb. Smakuje wyśmienicie.
Przygotowanie i wyrastanie
Wszystkie składniki sypkie (można zostawić troszkę ziaren do posypania wierzchu chleba) wsypać do dużej szklanej miski i wymieszać. Następnie dodać wodę i oliwę. Wszystko dobrze wymieszać ręką lub drewnianą łyżką. Przykryć ściereczką i zostawić na 40 minut do wyrośnięcia. Następnie przełożyć do wysmarowanej masłem formy 30x11 cm. lub 33x9 cm. i pozostawić pod przykryciem ok. 30 minut do ponownego wyrośnięcia.
Pieczenie
Nagrzać piekarnik do 200 stopni na pieczenie góra/dół. Wstawić chleb i piec ok. 40 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 175 stopni - termoobieg i piec 15 minut. Wyłączyć piekarnik i pozostawić jeszcze na 5 minut. Następnie wyjąć i przełożyć na kratkę aby chleb odparował,
zdrowy wieloziarnisty i bakaliowy chleb domowy
Odsłon: 31642
Chleby żytnie lub pszenno-żytnie są bardzo zdrowym pieczywem. Długo zachowują...
Odsłon: 3152
Prosty w przygotowaniu chleb razowy to idealny przepis dla każdego laika kuli...
Odsłon: 9836
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2666
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 49
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 186
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 44
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2666
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 49
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 186
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 44
Składniki
Przygotowanie i wyrastanie Wszystkie składniki sypkie (można zostawić troszkę ziaren do posypania wierzchu chleba) wsypać do dużej szklanej miski i wymieszać. Następnie dodać wodę i oliwę. Wszystko dobrze wymieszać ręką lub drewnianą łyżką. Przykryć ściereczką i zostawić na 40 minut do wyrośnięcia. Następnie przełożyć do wysmarowanej masłem formy 30x11 cm. lub 33x9 cm. i pozostawić pod przykryciem ok. 30 minut do ponownego wyrośnięcia.
Pieczenie Nagrzać piekarnik do 200 stopni na pieczenie góra/dół. Wstawić chleb i piec ok. 40 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 175 stopni - termoobieg i piec 15 minut. Wyłączyć piekarnik i pozostawić jeszcze na 5 minut. Następnie wyjąć i przełożyć na kratkę aby chleb odparował,
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb z mąki migdałowej
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Chleb portugalski
Pieczywo
Tortilla- domowe placki
Chleb z mąki migdałowej
Idealny na diecie keto =)
Odsłon: 34
Bułki pszenne, zwykłe.
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 2717