Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecane dla dzieci które nie tolerują białka, ale i inni bardzo chętnie po nie sięgają. Uwaga: jeśli marmoladę zamienimy na farsz mięsny,lub grzybowy,mamy pyszny dodatek do czerwonego barszczu.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8162
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2787
Polecam.
Odsłon: 1390
Polecam.
Odsłon: 414
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8162
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2787
Polecam.
Odsłon: 1390
Polecam.
Odsłon: 414
Składniki
Mix maślany wkładamy na noc do zamrażarki
przesiewam mąkę do miski, wstawiam grubą tarkę na której trę mix maślany, głęboko zamrożony.Wlewam piwo i wyrabiam na jednolitą masę. wkładam zagniecione ciasto do lodówki, na 90 minut
ciasto cienko wałkuję, kroję trójkąty i po nałożeniu łyżeczki marmolady zwijam w rogalika.pieczenie: blachę wykładam papierem do pieczenia i układam rogaliki. Pieczenie: około 35-40 minut, w temp. 180 stopni.