Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecane dla dzieci które nie tolerują białka, ale i inni bardzo chętnie po nie sięgają. Uwaga: jeśli marmoladę zamienimy na farsz mięsny,lub grzybowy,mamy pyszny dodatek do czerwonego barszczu.
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 19
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 658
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 148
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 19
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 658
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 148
Składniki
Mix maślany wkładamy na noc do zamrażarki
przesiewam mąkę do miski, wstawiam grubą tarkę na której trę mix maślany, głęboko zamrożony.Wlewam piwo i wyrabiam na jednolitą masę. wkładam zagniecione ciasto do lodówki, na 90 minut
ciasto cienko wałkuję, kroję trójkąty i po nałożeniu łyżeczki marmolady zwijam w rogalika.pieczenie: blachę wykładam papierem do pieczenia i układam rogaliki. Pieczenie: około 35-40 minut, w temp. 180 stopni.