Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mniam
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15851
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4798
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 537
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15851
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4798
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 537
Składniki
Mąkę posiekać na stolnicy z margaryną,śmietanę(temperatura pokojowa nie z lodówki) rozmieszać z drożżami i cukrem i dodać do mąki wbić 2 jajka i wszystko wyrobić na gładkie ciasto odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut.Po tym czasie podzielić ciasto na 2 części każdą rozwałkować w kóleczko następnie kółko podzielić na 8 trojkątow na każdym położyć porcję dżemu i zwjać w rogaliki od szerokiego końca do wąskiego gotowe układać na blasze wysmarowanej margaryną i odstawic na 20 minut do wyrośnięcia po tym czasie posmarować je rozbełtanym jajkiem i posypać cukrem,piec ok 25 minut w 180 stopniach.Życzę smacznego.