Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam pyszne rogaliki drożdżowe z konfiturą z jabłek i mango Takie rogaliki będą pysznym dodatkiem do kawki czy herbatki,bądź jako śniadanko na słodko
Miska, stolnica, łopatka silikonowa,nóż ,blaszka do pieczenia
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 159
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1291
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 159
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1291
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Składniki
Zaczynam od przygotowania ciasta. Do miski wsypuje wszystkie suche składniki,dodaje jajko, ciepłe mleko,mieszam i dodaje roztopione masło. Wyrabiam ciasto ,można to zrobić ręcznie lub za pomocą robota. Gotowe ciasto odstawić na 50 minut,pod przykryciem.
Po tym czasie ciasto przekładam na stolnicę podsypaną mąka. Rozwałkować ciasto na koło,wykroić trójkąty. Na każdy trójkąt nożyc porcję konfitury. Zawinąć raz,naciąć id góry i zawinąć Takie rogaliki przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i zostawiam pod przykryciem na 15 minut. Następnie smaruje rozmąconym żółtkiem i piekę w rozgrzanym piekarniku grzałka góra dół temperatura 190 stopni ok 22 minut aż ładnie się zarumienią.
Letnie rogaliki smaruje lukrem który robię na bazie mleka i cukru pudru i posypuję płatkami migdałów Rogaliki są pyszne