Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam pyszne rogaliki drożdżowe z konfiturą z jabłek i mango Takie rogaliki będą pysznym dodatkiem do kawki czy herbatki,bądź jako śniadanko na słodko
Miska, stolnica, łopatka silikonowa,nóż ,blaszka do pieczenia
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 998
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 441
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 578
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 4292
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 137
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 5752
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 998
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 441
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 578
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 4292
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 137
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 5752
Składniki
Zaczynam od przygotowania ciasta. Do miski wsypuje wszystkie suche składniki,dodaje jajko, ciepłe mleko,mieszam i dodaje roztopione masło. Wyrabiam ciasto ,można to zrobić ręcznie lub za pomocą robota. Gotowe ciasto odstawić na 50 minut,pod przykryciem.
Po tym czasie ciasto przekładam na stolnicę podsypaną mąka. Rozwałkować ciasto na koło,wykroić trójkąty. Na każdy trójkąt nożyc porcję konfitury. Zawinąć raz,naciąć id góry i zawinąć Takie rogaliki przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i zostawiam pod przykryciem na 15 minut. Następnie smaruje rozmąconym żółtkiem i piekę w rozgrzanym piekarniku grzałka góra dół temperatura 190 stopni ok 22 minut aż ładnie się zarumienią.
Letnie rogaliki smaruje lukrem który robię na bazie mleka i cukru pudru i posypuję płatkami migdałów Rogaliki są pyszne