Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki krucho - drożdżowe są dłużej świeże, od tradycyjnych drożdżowych.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 193
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 172
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 193
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 172
Składniki
Drożdże rozpuścić w mleku z cukrem i 2 łyżkami mąki. Odstawić do wyrośnięcia. Margarynę wymieszać z mąką, dodać drożdże, pozostałe składniki i krótko wyrobić ciasto, żeby się nie kleiło do ręki. Pozostawić do wyrośnięcia.
Gdy podwoi swoją objętość, rozwałkować. Wykrawać trójkąty, kłaść po kawałku margaryny i zawijać. Rogaliki układać na blasze do pieczenia. Piec w temp. 170 st. C przez 15 - 20 min do zrumienienia. Smacznego.