Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki krucho - drożdżowe są dłużej świeże, od tradycyjnych drożdżowych.
Drożdże rozpuścić w mleku z cukrem i 2 łyżkami mąki. Odstawić do wyrośnięcia.
Margarynę wymieszać z mąką, dodać drożdże, pozostałe składniki i krótko wyrobić ciasto, żeby się nie kleiło do ręki.
Pozostawić do wyrośnięcia.
Gdy podwoi swoją objętość, rozwałkować. Wykrawać trójkąty, kłaść po kawałku margaryny i zawijać.
Rogaliki układać na blasze do pieczenia.
Piec w temp. 170 st. C przez 15 - 20 min do zrumienienia.
Smacznego.
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 19
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 37
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 145
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 142
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 102
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 127
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 19
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 37
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 145
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 142
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 102
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 127
Składniki
Drożdże rozpuścić w mleku z cukrem i 2 łyżkami mąki. Odstawić do wyrośnięcia. Margarynę wymieszać z mąką, dodać drożdże, pozostałe składniki i krótko wyrobić ciasto, żeby się nie kleiło do ręki. Pozostawić do wyrośnięcia.
Gdy podwoi swoją objętość, rozwałkować. Wykrawać trójkąty, kłaść po kawałku margaryny i zawijać. Rogaliki układać na blasze do pieczenia. Piec w temp. 170 st. C przez 15 - 20 min do zrumienienia. Smacznego.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Chleb portugalski
Pieczywo
Tortilla- domowe placki
Pieczywo
Chleb tygrysi
Bułki pszenne, zwykłe.
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 2183
Chleb portugalski
Chleb portugalski jest jednym z najprostszych w przygotowaniu chlebów, a jedn...
Odsłon: 1077