Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki krucho - drożdżowe są dłużej świeże, od tradycyjnych drożdżowych.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12074
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1352
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12751
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4179
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12074
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1352
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12751
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4179
Składniki
Drożdże rozpuścić w mleku z cukrem i 2 łyżkami mąki. Odstawić do wyrośnięcia. Margarynę wymieszać z mąką, dodać drożdże, pozostałe składniki i krótko wyrobić ciasto, żeby się nie kleiło do ręki. Pozostawić do wyrośnięcia.
Gdy podwoi swoją objętość, rozwałkować. Wykrawać trójkąty, kłaść po kawałku margaryny i zawijać. Rogaliki układać na blasze do pieczenia. Piec w temp. 170 st. C przez 15 - 20 min do zrumienienia. Smacznego.