Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babski festyn bez tych delicji nie ma sensu...:)
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2562
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 463
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2562
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 463
Składniki
Zrobic zaczyn z drożdży, mleka, cukru, mąki. Na stolnicę wysypac 1 kg mąki, dodac kostkę margaryny, kostkę smalcu, zaczyn, jajka. Wyrobic ciasto. Przekroic je na 6 części. Każdą z nich rozwałkowac w kształcie koła, przekroic na 8 trójkątów. Na szerszej części układac po łyżeczce marmolady i zawijac w rogaliki.
Piec w temperaturze 170 st. C ok. 30 minut. Po upieczeniu posypac cukrem pudrem lub polac lukrem