Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babski festyn bez tych delicji nie ma sensu...:)
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 464
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 123
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 281
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 333
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 464
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 123
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 281
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 333
Składniki
Zrobic zaczyn z drożdży, mleka, cukru, mąki. Na stolnicę wysypac 1 kg mąki, dodac kostkę margaryny, kostkę smalcu, zaczyn, jajka. Wyrobic ciasto. Przekroic je na 6 części. Każdą z nich rozwałkowac w kształcie koła, przekroic na 8 trójkątów. Na szerszej części układac po łyżeczce marmolady i zawijac w rogaliki.
Piec w temperaturze 170 st. C ok. 30 minut. Po upieczeniu posypac cukrem pudrem lub polac lukrem