Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,lubię je sporządzać i jeśc.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 413
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 413
Składniki
Rozrobić drożdże ze śmietaną i łyżką cukru+ mąką do gęstości rozczynu,pozostawić do wyrośnięcia.
Wszystkie składniki wymieszać,dodać szczyptę soli i rozczyn,zagniesć.Można pozostawić w lodówce na noc i ciasto nam urośnie ,a można także robić rogaliki od razu ,gdyciasto urośnie.
Rozgrzać piekarnik do 180*c .Podzielić ciasto na 6 części ,rozwałkować i mozna pokroić na pionowe pasy i z nich kroić trójkaty,lub inną metodą na rozwałkowane ciasto położyć duży talerz i obrysować go nożem po czym podziekić na 8 części. .Nakładać na trójkąty marmolade,zwinąć rogaliki ,ułożyć na blasze wyłożoną pergaminem,posmarować białkiem i można posypać rozdrobnionymi migdałami.
Piec ok15-20 min.Po wyjęciu z pieca posypać cukrem pudrem.Smacznego