Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,lubię je sporządzać i jeśc.
Polecam.
Odsłon: 286
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 171
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 110
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 108
Polecam.
Odsłon: 286
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 171
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 110
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 108
Składniki
Rozrobić drożdże ze śmietaną i łyżką cukru+ mąką do gęstości rozczynu,pozostawić do wyrośnięcia.
Wszystkie składniki wymieszać,dodać szczyptę soli i rozczyn,zagniesć.Można pozostawić w lodówce na noc i ciasto nam urośnie ,a można także robić rogaliki od razu ,gdyciasto urośnie.
Rozgrzać piekarnik do 180*c .Podzielić ciasto na 6 części ,rozwałkować i mozna pokroić na pionowe pasy i z nich kroić trójkaty,lub inną metodą na rozwałkowane ciasto położyć duży talerz i obrysować go nożem po czym podziekić na 8 części. .Nakładać na trójkąty marmolade,zwinąć rogaliki ,ułożyć na blasze wyłożoną pergaminem,posmarować białkiem i można posypać rozdrobnionymi migdałami.
Piec ok15-20 min.Po wyjęciu z pieca posypać cukrem pudrem.Smacznego