Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne rogaliki śniadaniowe z masełkiem i konfitura smakują wspaniale
Robot kuchenny, stolnica radełko, garnek
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424789
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10641
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336930
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4731
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424789
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10641
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336930
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4731
Składniki
Masło rozpuścić a mleko podgrzać. Do miski robota wsypuję mąkę, drożdże, cukier,dodaje jajka i mleko. wyrabiam ciasto i podczas wyrabiania dodaje masło. Gotowe ciasto odstawiamy na ok 50 minut w ciepłe miejsce pod przykryciem.
Po tym czasie ciasto ponownie zagniatam. Dzielę na dwie części i każdą część rozwałkować na średnie koło. Wycinanie rogaliki które zwijamy i odkładamy na blaszką wyłożona papierem do pieczenia. Takie rogaliki zostawiam jeszcze na 30 minut pod przykryciem.
Tuż przed pieczeniem smaruje rogaliki rozmaconym jajkiem i posypuję makiem. Piekę rogaliki w rozgrzanym piekarniku. Temperatura 180 stopni grzała góra dół ok 25 a 30 minut. Aż ładnie się zarumienią. Uwielbiam takie wypieki