Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne rogaliki śniadaniowe z masełkiem i konfitura smakują wspaniale
Robot kuchenny, stolnica radełko, garnek
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15647
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4706
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 376
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2922
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15647
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4706
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 376
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2922
Składniki
Masło rozpuścić a mleko podgrzać. Do miski robota wsypuję mąkę, drożdże, cukier,dodaje jajka i mleko. wyrabiam ciasto i podczas wyrabiania dodaje masło. Gotowe ciasto odstawiamy na ok 50 minut w ciepłe miejsce pod przykryciem.
Po tym czasie ciasto ponownie zagniatam. Dzielę na dwie części i każdą część rozwałkować na średnie koło. Wycinanie rogaliki które zwijamy i odkładamy na blaszką wyłożona papierem do pieczenia. Takie rogaliki zostawiam jeszcze na 30 minut pod przykryciem.
Tuż przed pieczeniem smaruje rogaliki rozmaconym jajkiem i posypuję makiem. Piekę rogaliki w rozgrzanym piekarniku. Temperatura 180 stopni grzała góra dół ok 25 a 30 minut. Aż ładnie się zarumienią. Uwielbiam takie wypieki