Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na szybko do kawy, do szkoły, do pracy.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 790
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 790
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki na 10-15 minut przed rozpoczęciem przygotowywania rogalików. Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Rozwinąć obydwa blaty ciasta. Z każdego wyciąć po 6 trójkątów. Na 6 trójkątów nałożyć łyżkę kremu migdałowego. Zawinąć rogaliki. Na pozostałe 6 trójkątów nałożyć po łyżce dżemu i musu kokosowego. Zawinąć rogaliki. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Rogaliki posmarować jajkiem, posypać migdałami (z kremem) i wiórkami (z dżemem). Piec 25-30 minut. Smacznego :)