Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na szybko do kawy, do szkoły, do pracy.
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 172
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 294
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 573
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 172
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 294
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 573
Składniki
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki na 10-15 minut przed rozpoczęciem przygotowywania rogalików. Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Rozwinąć obydwa blaty ciasta. Z każdego wyciąć po 6 trójkątów. Na 6 trójkątów nałożyć łyżkę kremu migdałowego. Zawinąć rogaliki. Na pozostałe 6 trójkątów nałożyć po łyżce dżemu i musu kokosowego. Zawinąć rogaliki. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Rogaliki posmarować jajkiem, posypać migdałami (z kremem) i wiórkami (z dżemem). Piec 25-30 minut. Smacznego :)