Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rogaliki z jabłkami"
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 94
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3709
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 34
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 145
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 94
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3709
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 34
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 145
Składniki
Drożdże wymieszaj z cukrem i odstaw do wyrośnięcia (ok. 15 minut). Do miski przesiej mąkę, dodaj pozostałe , a na końcu mieszankę z drożdży i cukru. Wyrabiaj ciasto. Włóż ciasto do woreczka foliowego i na 20 minut zanurz w zimnej wodzie. Wyjmij i wyrób.
Ciasto podziel na 6 części, rozwałkuj koło i każde podziel na 8 trójkątów. Nakładaj marmoladę i formuj rogaliki. Kładź je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz 20 minut w temp. 180°C. Polej lukrem lub posyp cukrem pudrem.
<strong>Pani Ewa Wolniewicz mieszka w Żyrardowie</strong>Źródło: Dobry Tydzień