Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 170
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 583
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 134
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 170
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 583
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 134
Składniki
Cisto rozmrozić rozwałkuj. Pokrój na kwadraty o boku 10 cm a te wszerz na trójkąty
Na każdym trójkącie ułuż kostkę czekolady, zawijaj w ciasto formując rogalik. Mocno zalep brzegi aby czekolada nie wypłyneła
Rogaliki ułuż na wyłożonej pergaminem blasze. Posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody, posyp kryształkami cukru. piesz 15 min w tem. 200 stopni . Ciasto francuskie należy do niezykle pracochłonnych. Gdyby jednak ktoś chciał się z nim zmierzyć . Najpierw zagnieć ciągnące się ciasto pierogowe z dodatkiem jajka, soku z cytruny lub białego sera. Rozwałkuj go na stolnicy, przekładaj masłem, składaj na pół, wałkuj, smaruj masłem, itd., aż do całkowitego wyrobienia masła.