Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne drożdżowe rogaliki dobre zarówno do kawki, ale także jako słodka przekąska :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112948
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 282
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 619
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 511
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112948
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 282
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 619
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 511
Składniki
Drożdże wymieszać z brązowym cukrem. Następnie wlać wodę i tyle maki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na ok. 10 min. Potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
W tym czasie owoce obrane i pokrojone w kostkę usmażyć z dodatkiem miodu. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować i pokroić na 8 trójkątów. Na brzeg każdego kłaść nadzienie.
Zwinąć rogaliki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. przed włożeniem do piekarnika posmarować żółtkiem roztrzepanym z mlekiem. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 25-30 min. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Smacznego!