Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki z różanym nadzieniem. Z podanych składników wychodzi ich bardzo dużo (3 blachy), więc jeśli nie chcecie mieć ich tak dużo to można uzycz połowy przepisu. Życzę smacznego :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9107
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9107
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
W jednej miseczce zmieszaj drożdże cukier i ciepłe mleko, odstaw na kilka minut. Rozpuść lekko margarynę, a następnie zostaw do przestudzenia
W misce zmieszaj roztopioną wcześniej margarynę, mieszankę z drozdami, mąkę, sól i jajka . Zagnieć ciasto a następnie odstaw do wyrośnięcia.
Podziel ciasto na kilka równych części. Każdą z nich rozwałkuj na placek i przekrój wzdłuż tak, aby powstały trójkąty. Na każdy kawałek nałóż marmoladę. Zwiń ciasto na kształt rogalików. Ponownie odstaw do wyrośnięcia.
Po około 20 minutach możesz je włożyć do piekarnika. Piecz je 15-20 minut w ok. 190°C.