Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki z różanym nadzieniem. Z podanych składników wychodzi ich bardzo dużo (3 blachy), więc jeśli nie chcecie mieć ich tak dużo to można uzycz połowy przepisu. Życzę smacznego :)
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24777
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 77
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24777
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 77
Składniki
W jednej miseczce zmieszaj drożdże cukier i ciepłe mleko, odstaw na kilka minut. Rozpuść lekko margarynę, a następnie zostaw do przestudzenia
W misce zmieszaj roztopioną wcześniej margarynę, mieszankę z drozdami, mąkę, sól i jajka . Zagnieć ciasto a następnie odstaw do wyrośnięcia.
Podziel ciasto na kilka równych części. Każdą z nich rozwałkuj na placek i przekrój wzdłuż tak, aby powstały trójkąty. Na każdy kawałek nałóż marmoladę. Zwiń ciasto na kształt rogalików. Ponownie odstaw do wyrośnięcia.
Po około 20 minutach możesz je włożyć do piekarnika. Piecz je 15-20 minut w ok. 190°C.