Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki z różanym nadzieniem. Z podanych składników wychodzi ich bardzo dużo (3 blachy), więc jeśli nie chcecie mieć ich tak dużo to można uzycz połowy przepisu. Życzę smacznego :)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 182
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 382
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1743
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3287
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26777
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 182
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 382
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1743
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3287
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26777
Składniki
W jednej miseczce zmieszaj drożdże cukier i ciepłe mleko, odstaw na kilka minut. Rozpuść lekko margarynę, a następnie zostaw do przestudzenia
W misce zmieszaj roztopioną wcześniej margarynę, mieszankę z drozdami, mąkę, sól i jajka . Zagnieć ciasto a następnie odstaw do wyrośnięcia.
Podziel ciasto na kilka równych części. Każdą z nich rozwałkuj na placek i przekrój wzdłuż tak, aby powstały trójkąty. Na każdy kawałek nałóż marmoladę. Zwiń ciasto na kształt rogalików. Ponownie odstaw do wyrośnięcia.
Po około 20 minutach możesz je włożyć do piekarnika. Piecz je 15-20 minut w ok. 190°C.