Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba w chlebowo-ziołowej panierce"
Polecam.
Odsłon: 209
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 209
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 63
Składniki
Chleb zmiel. Bazylię i oregano posiekaj, dodaj do chleba, wsyp bułkę tartą, wymieszaj. Filety z mintaja (jeżeli są zamrożone to należy je odmrozić) skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Jajko roztrzep.
Ryby panieruj w mące, jajku i chlebowej panierce. Olej rozgrzej na patelni, włóż ryby, smaż po ok. 3 minuty z każdej strony (uważaj, bo panierka szybko się przypala). Osącz z tłuszczu.Źródło: Chwila dla Ciebie