Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28651
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2183
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28651
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2183
Składniki
ciasto: z wody , mleka , cukru , soli , drożdży , 1 szklanki mąki zrobić rozczyn, jak podrośnie dodać resztę składników zagnieść ciasto , wyrabiać tak długo aż będzie odstawać od rąk, odstawić w ciepłe miejsce i przykryć ściereczką, gdy podrośnie nabierać kawałki ciasta, i dawać w środek śliwki i łyżeczkę cukru. zawjać bułeczki. i układać na wysmarowaną formę olejem i odstawić niech wyrosną i piec na złoty kolor i po wyciągnięciu z piekarnika gorące smarować lukrem przygotowanym z 3 łyżek cukru i 3 łyżek ciepłej wody. można polać dowolną polewą