Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 345
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4455
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1872
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3672
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31818
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 345
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4455
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1872
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3672
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31818
Składniki
Do drożdży wlać mleko ( ciepłe, niegorące ) dodać 1 łyżkę cukru i wymieszać. Zostawić na 10 minut do wyrośnięcia.
Mąkę przesiać do misy, dodać sól i 2 łyżki cukru.
Margarynę lub masło roztopić i pozostawić do ostygnięcia.
Do przesianej mąki i innych składników dodajemy zaczyn jajko i żółtka, zaczynamy zagniatanie. Gdy ciasto już przybierz formę sklejoną dodajemy margarynę. Ciasto powinno być lepkie. Gdy ciasto jest zbyt lepkie to znaczy przykleja się do rąk dodać mąkę nie koniecznie przesianą.( pozostawić na ok godzinę do wyrośnięcia)
Gdy ciasto wyrośnie zaczynamy formowanie czyli odrywamy kawałek ciasta formujemy kulkę i ją spłaszczamy następnie dodajemy dżem lub powidła ( owoce też mogą być )
Piec w 170 C przez 20 min Smacznego ~ Smakoszkka :)