Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawałki drobiu nie tylko są smaczne z ziemniakami i surówką, ale i również z domowego, wypieku chlebem.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16872
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24042
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16872
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24042
Składniki
Z pieprzu, soli, pieprzu ziołowego, czosnku granulowanego,ziół prowansalskich sporządzamy mieszankę, którą dobrze nacieramy każdy kawałek kurczaka. Natarte kawałki z kurczaka w misce zakrywamy i wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny.
Po tym czasie smażymy na gorącym oleju, każdy kawałek na rumiany kolor. Usmażone kawałki z kurczaka podajemy jako ciepłą przekąskę. Świetnie smakują ze świeżym, upieczonym, domowym chlebem. Smacznego!!!