Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem się zdarzy taki dzień kiedy braknie nam świeżego pieczywa na śniadanie lub kolację. Wtedy z pomocą przychodzą takie szybkie przepisy. W ok 35 min mamy pyszne świeże bułeczki. Polecam!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 587
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 587
Składniki
Wszystkie składniki zagniatamy na jednolite ciasto. Dzielimy na 8 części, z każdej formujemy okrągłą, podłużną lub trójkątną bułeczkę. Każdą bułeczkę spłaszczamy, układamy na blaszce do pieczenia. Przed pieczeniem smarujemy z wierzchu wodą lub mlekiem lub jajkiem, można też posypać makiem lub sezamem. Całość wsadzamy do nagrzanego do 200 st piekarnika i pieczemy ok 25 min. Smacznego!