Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem się zdarzy taki dzień kiedy braknie nam świeżego pieczywa na śniadanie lub kolację. Wtedy z pomocą przychodzą takie szybkie przepisy. W ok 35 min mamy pyszne świeże bułeczki. Polecam!
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 304
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 59
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 51
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 304
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 59
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 51
Składniki
Wszystkie składniki zagniatamy na jednolite ciasto. Dzielimy na 8 części, z każdej formujemy okrągłą, podłużną lub trójkątną bułeczkę. Każdą bułeczkę spłaszczamy, układamy na blaszce do pieczenia. Przed pieczeniem smarujemy z wierzchu wodą lub mlekiem lub jajkiem, można też posypać makiem lub sezamem. Całość wsadzamy do nagrzanego do 200 st piekarnika i pieczemy ok 25 min. Smacznego!