Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wytrawna bułka z fetą"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Do miski wbij żółtka, roztrzep widelcem.
Białka posyp szczyptą soli i dokładnie ubij na sztywną pianę.
Do żółtek dolej olej i jogurt. połącz z mąką, proszkiem do pieczenia, bazylią i solą.
Gdy masa będzie gładka, dodaj pianę z białek, a następnie delikatnie ją wymieszaj.
Przełóż ciasto do okrągłej foremki o średnicy około 30 cm.
Na wierzchu umieść pokrojony w kostkę ser feta oraz pocięte w ósemki umyte i osuszone pomidory.
Wstaw bułkę do piekarnika z termoobiegiem rozgrzanego do 150°C. Piecz około 15 minut.
50 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 340
<strong>Marta Matusiewicz z Bielska Białej</strong>Źródło: Super TV