Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią gdy warzywa są najsmaczniejsze proponuję bułeczki z nadzieniem warzywnym zawiniętym w ciasto na bazie majonezu.
Zdrowy, mający działanie odchudzające napój z zielonego jęczmienia jest napra...
Odsłon: 7013
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 779
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4896
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 779
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4896
Składniki
Z mąki, majonezu i wody zagniatam elastyczne ciasto. Pozostawiam na 30 minut pod przykryciem.
Oczyszczone, umyte i pokrojone warzywa podsmażam na maśle. Dodaję koncentrat pomidorowy, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Studzę.
Z ciasta formuję 9 bułeczek. Każdą smaruję olejem.
Każdą bułeczkę rozciągam dłońmi na cienki płat. Na brzegu układam ostudzone warzywa i zwijam wałeczek.
Wałeczki formuję po około 40 cm długo. Zwijam bułeczki w tzw. ślimaka.
Uformowane bułeczki układam na blasze wyłożonej papierem dopieczenia, smaruję rozmąconym żółtkiem. Piekę w nagrzanym piekarniku do 190°C około 45 minut.
Bułeczki są smaczne na gorąco i na zimno.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb pszenny na zakwasie żytnim
Pieczywo
Chleb pszenno-żytni z ziemniakami
Pieczywo
ficelle
Pieczywo
Chleb na zakwasie
Chleb pszenny na zakwasie żytnim
Super pyszny chleb pszenny z naturalnych składników
Odsłon: 38
Chleb pszenno-żytni z ziemniakami
Nigdy jeszcze nie piekłem chleba z gotowanymi ziemniakami. Dzisiaj nadszedł c...
Odsłon: 432