Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią gdy warzywa są najsmaczniejsze proponuję bułeczki z nadzieniem warzywnym zawiniętym w ciasto na bazie majonezu.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 644
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2038
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4030
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3975
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 644
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2038
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4030
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3975
Składniki
Z mąki, majonezu i wody zagniatam elastyczne ciasto. Pozostawiam na 30 minut pod przykryciem.
Oczyszczone, umyte i pokrojone warzywa podsmażam na maśle. Dodaję koncentrat pomidorowy, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Studzę.
Z ciasta formuję 9 bułeczek. Każdą smaruję olejem.
Każdą bułeczkę rozciągam dłońmi na cienki płat. Na brzegu układam ostudzone warzywa i zwijam wałeczek.
Wałeczki formuję po około 40 cm długo. Zwijam bułeczki w tzw. ślimaka.
Uformowane bułeczki układam na blasze wyłożonej papierem dopieczenia, smaruję rozmąconym żółtkiem. Piekę w nagrzanym piekarniku do 190°C około 45 minut.
Bułeczki są smaczne na gorąco i na zimno.