Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z chleba"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 39
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 285
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 39
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 285
Składniki
Kalafior opłucz i podziel na różyczki. Ugotuj go w osolonym wrzątku. Pora oczyść i pokrój w grube plasterki. Chleb i mięso pokrój na kawałki.
Pora przesmaż na maśle. Dodaj kalafiora, chleb i mięso. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przełóż do formy żaroodpornej.
Jajka roztrzep z mlekiem. Zalej w formie. Posyp serem i tymiankiem. Piecz 25 minut w 180°C.Źródło: Takie jest życie