Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa i niedroga zupa stanowi oryginalną propozycję na danie obiadowe. Smacznego :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1104
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2879
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 972
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1737
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14713
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1104
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2879
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 972
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1737
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14713
Składniki
Chleb połam na mniejsze kawałki, pokrusz. Włóż do rondla zalej gorącym bulionem, dosyp kminek. Chleb rozgotuj.
W trakcie gotowania najlepiej zupę cały czas mieszaj, aby się nie przypaliła. Do rozgotowanego chleba dodaj masło i całość zmiksuj na gładki krem. Czosnek przeciśnij przez praskę bezpośrednio do zupy. Dodaj posiekaną natkę. Wymieszaj, już nie gotuj.
Zupę serwuj na gorąco. Ewentualnie możesz ją podać z czapą bitej śmietany (śmietankę ubij ze szczyptą soli i pieprzu).
Zupę chlebową możesz też przyrządzić na esencjonalnym wywarze rybnym. Do takiej zupy wkładamy małe kawałki filetów karpia (gotujemy kilka minut w zmiksowanej zupie) oraz pokrojone w kostkę i ugotowane osobno ziemniaki.